Serveeri nn rootsi laual, arvestades u 70 g lõhet sööja kohta. Sel juhul võid kõrvale pakkuda mädarõikaga maitsestatud hapukoorekastet. Ent kala maitseb hästi ka keedetud kartulite ja värske salatiga.
Eemalda lõhefileest hoolikalt kõik luud. Puista peale sool, suhkur ja riivitud laimikoor, siis pigista peale laimimahl.
Keera kalafilee küpsetuspaberisse ja toidukilesse ning pane u 8 tunniks külmkappi või kuni järgmise päevani külmkappi maitsestuma. Peale pane kerge raskus.
Siis pühi kala pealt puhtaks, lõika õhukesteks viiludeks.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga mõnus suupiste, sobib hästi sai ja sibulaga. Kala oli laimi hapususe kenasti omastanud ja tulemus oli väga maitsev. Hea ja kiire viis kalasuupiste valmistamiseks. Värvus võib tunduda esmapilgul veidi ehmatav (lõheroosast saab tuhm heleroosa/hallikas toon), kuid see on igati normaalne.
Laimilõhe
Serveeri nn rootsi laual, arvestades u 70 g lõhet sööja kohta. Sel juhul võid kõrvale pakkuda mädarõikaga maitsestatud hapukoorekastet. Ent kala maitseb hästi ka keedetud kartulite ja värske salatiga.