1 kg lesta või tuulehaugi
Marinaad:4 dl vett
2 sl 30%list äädikat
1 sl soola
1 tl suhkrut
7 tera musta pipart
7 tera vürtspipart
1-2 loorberilehte
Lõika lestadel pea, eemalda sisikond, saba ja uimed. Pese kalad, nõruta ja lõika 5—6-cm tükkideks. Hõõru soola ja sidrunimahlaga, lase 1—2 tundi seista.
Lõika roogitud haug suuremateks tükkideks, hõõru soola ja sidrunimahlaga ning lase tund seista.
Keeda marinaad ja lase kaane all veidi jahtuda.
Aseta kalatükid marinaadi ja keeda nõrgal tulel 15 minutit. Soovitatavalt kasuta madalat laia keedunõu, et kalatükid oleksid ühe kihina. Kalal ei tohi lasta laguneda!
Tõsta kalatükid õhukindlalt suletavatesse purkidesse.
Kurna ja jahuta marinaad, vala kaladele. Kaaneta purgid ja säilita jahedas ruumis.
Lauale anna koos tarretunud marinaadiga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse, kes kasutas lesta.
Super-maitses nagu angerjas. Ja hea lihtne teha. Kuigi,võibolla paneks soola järgmine kord natuke vähem.
Uduangerjad
Uduangerjat ehk vaese mehe angerjat võib valmistada näiteks värskest tuulehaugist või ka suurematest lestadest.