Uduangerjad

Uduangerjat ehk vaese mehe angerjat võib valmistada näiteks värskest tuulehaugist või ka suurematest lestadest.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg lesta või tuulehaugi

meresoola või jämedat soola

sidrunimahla

Marinaad:

4 dl vett

2 sl 30%list äädikat

1 sl soola

1 tl suhkrut

7 tera musta pipart

7 tera vürtspipart

1-2 loorberilehte

Valmistamine

Kui kasutad lestakala:

Lõika lestadel pea, eemalda sisikond, saba ja uimed. Pese kalad, nõruta ja lõika 5—6-cm tükkideks. Hõõru soola ja sidrunimahlaga, lase 1—2 tundi seista.

Kui kasutad tuulehaugi:

Lõika roogitud haug suuremateks tükkideks, hõõru soola ja sidrunimahlaga ning lase tund seista.

Edasi tee nii:

Keeda marinaad ja lase kaane all veidi jahtuda.

Aseta kalatükid marinaadi ja keeda nõrgal tulel 15 minutit. Soovitatavalt kasuta madalat laia keedunõu, et kalatükid oleksid ühe kihina. Kalal ei tohi lasta laguneda!

Tõsta kalatükid õhukindlalt suletavatesse purkidesse.

Kurna ja jahuta marinaad, vala kaladele. Kaaneta purgid ja säilita jahedas ruumis.

Lauale anna koos tarretunud marinaadiga.

Nipid ja soovitused:

  • Pikemaks säilitamiseks kuumuta suletud purke 1—1,5 tundi.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse, kes kasutas lesta.

LISA KOMMENTAAR

akaatsia
postitatud 24.08.2010 13:24

Super-maitses nagu angerjas. Ja hea lihtne teha. Kuigi,võibolla paneks soola järgmine kord natuke vähem.