Piimas hautatud kapsas

Seda vanarahva rooga võib teha nii odrakruupidega kui ka veidi moodsamate speltanisukruupidega. Eriti hea saab roog hiliskevadel, kui kasutada magusamapoolset värsket peakapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl odrakruupe või speltakruupe

2-3 dl vett

500 g jämedalt riivitud kapsast

1-2 sl võid

2 dl piima

soola

suhkrut

Valmistamine

Aseta kruubid vähese soolaga maitsestatud veega keema ning keeda 5-10 minutit.

Lisa kapsas ja või. Hauta nõrgal tulel, kuni kapsas ja kruubid on peaaegu pehmed. Vala piim hautisele ja jätka kuumutamist. Maitsesta.

Serveeri keedetud kartulitega või rukkileivaga.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR