Õrnsoolalõhe

Juhised õrnsoolalõhe e. graavilõhe valmistamiseks. Sama retsepti järgi võib valmistada ka forellifileed.

Fotol on soolalõhet kaaslased juustuvahvlid

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g lõhefileed või forelli

2 sl helbelist meresoola

1 sl suhkrut

1 tl purustatud valget pipart

Valmistamine

Hõõru lõhefilee soola-suhkru seguga ning puista peale purustatud pipar.  Keera tihedasti fooliumisse ja pane ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Kaabi maitseained kala pinnalt ning lõike lõhest kergelt viltu just niipalju õhukesi viilakaid, kui korraga vaja on.

  • Kui soolad tervet lõhefileed, siis lõika filee kaheks ja aseta lõhetükid vastakuti (st 'lihapooled' vastakuti).
  • Soovi korral hõõru lõhele ka hakitud tilli.
LISA KOMMENTAAR

Nora
postitatud 06.05.2011 11:30

Krõbeda koorikuga värskel saial tilli ja sidrunimahlaga äärmiselt maitsev! Asendasin valge pipra mustaga. Pani mõtlema, et ei osta vist enam kunagi hirmkalleid ja liiga soolaseid lõhefilee lõike poest, vaid teengi ise. :)

Kreebi
postitatud 14.04.2020 15:34

Jälle üks asi, mida poest enam osta ei taha. Tegime forellifileega - lihtne ja väga maitsev. Saab enda soovide kohaselt timmida, ei pea poekraamiga leppima :)