Spinati-kartulivorm seente või peekoniga

Vastavalt soovile võib siin kasutada kas seeni või peekonit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartulit

6 viilu suitsutatud peekonit või 225 g viilutatud šampinjone vegetaarvariandi jaoks

350 g spinatit (terveid lehti)

musta pipart

soola

2 dl hapukoort või 10% rõõska koort

150 g riivitud gruyere või tšeddari juustu

Valmistamine

Lõika kartulid paksudeks viiludeks. Keeda soolases vees 7-10 minutit, nõruta.
Grilli peekoniribad krõbedaks, siis murra tükkideks.
Sulata spinat mikroahjus.
Laota pooled kartuliviiludest võitatud 1,5liitrisesse ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga ning kata spinatiga.
Spinatile aseta peekonitükid või seeneviilud.
Kata ülejäänud kartuliviiludega, maitsesta soola ja pipraga.
Jaota kartuliviiludele rõõsk või hapukoor ja puista üle riivjuustuga.
Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit, kuni gratään on pealt kaunilt kuldne.
Serveeri kuumalt.

Retsept on mugandatud Briti ajakirja Good Food 2001.a. retseptikalendrist (Florentine potato gratin).
LISA KOMMENTAAR