Lõika kartulid paksudeks viiludeks. Keeda soolases vees 7-10 minutit, nõruta.
Grilli peekoniribad krõbedaks, siis murra tükkideks.
Sulata spinat mikroahjus.
Laota pooled kartuliviiludest võitatud 1,5liitrisesse ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga ning kata spinatiga.
Spinatile aseta peekonitükid või seeneviilud.
Kata ülejäänud kartuliviiludega, maitsesta soola ja pipraga.
Jaota kartuliviiludele rõõsk või hapukoor ja puista üle riivjuustuga.
Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit, kuni gratään on pealt kaunilt kuldne.
Serveeri kuumalt.
Retsept on mugandatud Briti ajakirja Good Food 2001.a. retseptikalendrist (Florentine potato gratin).
Spinati-kartulivorm seente või peekoniga
Vastavalt soovile võib siin kasutada kas seeni või peekonit.