1 tk suurt sibulat
600 g ehk 4 kanafileed või kooritud krevette või 700 g tükeldatud keedetud aedvilju
2 sl päevalilleõli
2-3 sl korma vm karripastat
4 dl kookospiima
2 sl hakitud värsket koriandrit
keedetud basmati riisi
Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Lõika kanafilee suuremateks kuubikuteks.
Kuumuta õli suurel (vokk)pannil. Lisa sibulaviilud ja kanakuubikud ja kuumuta umbes 5 minutit, kuni kana on kergelt pruunistunud ja sibulaviilud pehmed.
[Kui valmistad kreveti- või aedviljakarri, siis lisa need peale sibula praadimist].
Lisa karripasta, sega ja kuumuta 2 minutit.
Lisa kookospiim ja sega hoolega.
Kuumuta pidevalt segades keemiseni.
Alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 8-10 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud ja kana on küpsenud.
Lisa hakitud koriander. Serveeri keedetud riisi ja lisanditega.
Lisandid (kõik eraldi kaussides):
mangotšatni; jogurt; poppadumid; sidrunimahlaga segatud banaaniviilud; kurgikuubikud.
Retsept on briti ajakirjast Bella Cookbook (September/October 2001). Pildi tegi COUSINELLA.
Kanakarri on väga maitsev, kindlasti tuleks kasuks pisut aedvilju juurde lisada! Kookosmahla asemel kasutasin olude sunnil kohvikoort ja hapukoort, aga kastet läbi ei kuumutanud!
Kanakarri puhul kasutasin rohelist karripastat ja juba küpsetatud kanafileed. Krevetikarris punast karripastat. Mõlemad said maitsvad, kuid veidike liiga karrised, kuigi panin vaid 1 tl karripastat.
Mina panin 2 sl punast karripastat ja päris paras oli, külalistele meeldis.
Kanakarri / Krevetikarri / Aedviljakarri
India-pärane karriroog, mida võib teha nii kana, krevettide kui ka köögiviljadega.