Kanakarri / Krevetikarri / Aedviljakarri

India-pärane karriroog, mida võib teha nii kana, krevettide kui ka köögiviljadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk suurt sibulat

600 g ehk 4 kanafileed või kooritud krevette või 700 g tükeldatud keedetud aedvilju

2 sl päevalilleõli

2-3 sl korma vm karripastat

4 dl kookospiima

2 sl hakitud värsket koriandrit

keedetud basmati riisi

Valmistamine

Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Lõika kanafilee suuremateks kuubikuteks.
Kuumuta õli suurel (vokk)pannil. Lisa sibulaviilud ja kanakuubikud ja kuumuta umbes 5 minutit, kuni kana on kergelt pruunistunud ja sibulaviilud pehmed.
[Kui valmistad kreveti- või aedviljakarri, siis lisa need peale sibula praadimist].
Lisa karripasta, sega ja kuumuta 2 minutit.
Lisa kookospiim ja sega hoolega.
Kuumuta pidevalt segades keemiseni.
Alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 8-10 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud ja kana on küpsenud.
Lisa hakitud koriander. Serveeri keedetud riisi ja lisanditega.

Lisandid (kõik eraldi kaussides):
mangotšatni; jogurt; poppadumid; sidrunimahlaga segatud banaaniviilud; kurgikuubikud.

Retsept on briti ajakirjast Bella Cookbook (September/October 2001). Pildi tegi COUSINELLA.

LISA KOMMENTAAR

Cousinella
postitatud 13.01.2011 23:24

Kanakarri on väga maitsev, kindlasti tuleks kasuks pisut aedvilju juurde lisada! Kookosmahla asemel kasutasin olude sunnil kohvikoort ja hapukoort, aga kastet läbi ei kuumutanud!

Liisi
postitatud 31.01.2011 21:01

Kanakarri puhul kasutasin rohelist karripastat ja juba küpsetatud kanafileed. Krevetikarris punast karripastat. Mõlemad said maitsvad, kuid veidike liiga karrised, kuigi panin vaid 1 tl karripastat.

Hexy
postitatud 05.04.2011 09:45

Mina panin 2 sl punast karripastat ja päris paras oli, külalistele meeldis.