Valge šokolaadi tort

Hõrku valge šokolaadi torti võib teha nii piparkookidega kui ka kaeraküpsistega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit + vähemalt 4 tundi külmas
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

250 g Digestive-küpsiseid või piparkooke või kaeraküpsiseid

75 g sulatatud võid

Täidis:

400 g kohupiimapastat

200 g valget šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Murenda küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lahtikäiva vormi põhja ja äärtesse.

Sulata valge šokolaad, lase veidi jahtuda.

Vahusta rõõsk koor. Sega sulašokolaad, vahukoor, kohupiim ja vanillsuhkur.

Kalla segu vormi ja pane kook kuni serveerimiseni paariks tunniks külmkappi.

Enne serveerimist kaunista kook valge šokolaadi laastudega või marjadega.

Pereköögi retseptiidee. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liiz17
postitatud 12.08.2008 15:51

Tegemist väga hea tordiga. Kasutasin maasikaid hapukuse saamiseks ;)

Pille
postitatud 16.03.2023 08:40

Liiz17 pilt ka:

kajakas
postitatud 09.01.2009 22:11

tegin ka seda torti, aga tavalise šokolaadiga ja lisasin hakitud mandleid. Oli küll hea. Ja eriliselt kerge teha ka

Looduslaps
postitatud 05.03.2009 09:26

Olen seda teinud kaeraküpsistega ja väga hea oli :P sõin nii, et koogitükk taldrikule ja peale panin veel maasika või siis vaarika toormoosi ülihea ja magus suutäis

Teisega
postitatud 05.03.2009 09:40

Kook sai otsa väga kiiresti Oli väga hea! Valge sokolaadi moodustasid 100 g tavalist ja 100 g jõhvikate ja kookosega sokolaadi (kodused varud aga keegi ei söö seda). Väga hästi said ära kasutatud seisma jäänud maiustused. Panen retseptid järgmiseks piparkoogihooajaks kõrvale, siis saab jälle katsetama hakata.

Piret
postitatud 03.01.2012 20:50

Väga hea tort kui vahele mingeid marju panna. Mina panin maasikaid ja mustikaid. Ikka terve põhi sai nendega kaetud. Ilma marjadeta jääks kook veidi lahjaks:)

Gerli
postitatud 12.03.2011 12:56

Tõeliselt hea tort, juba mitmes kord teen :)

Silja
postitatud 28.02.2012 15:44

Parim on hapukate kirssidega!

Elli
postitatud 15.08.2013 17:44

Hei! Tegin täna ka seda kooki! Kuna mu šokolaad ei sulanud üldsegi ära ja jäi selline väga kleepuv ja rõve, siis panin ta küpsise põhjale, sinna peale maasika toormoosi ja mustikaid ning kõige otsa kihutasin veel koore segu. Kook küll ei tahkunud ära, see kate jäi vähe vedela võitu (püsis küll seal peal, aga valgešokolaad peaks ta ju kõvemaks tegema). Vaatamata sellele oli küll vägaväga hea kook! Siin kohapeal tahaks öelda, et kindlasti tuleks sulatamisel kasutada Kalevi šokolaade, mitte välismaist fazerit, mida mina kasutasin. Tänud retsepti eest! Väga maitsev sellegi poolest!

Triinu
postitatud 24.01.2015 18:58

See kook on väga kerge ja hea maitsega. Kõike on täpselt parajalt. Tegin kaeraküpsistega ning nende peale panin vaarikaid. Kindlasti teen tulevikus veel.