Maisimannapuder

Piimaga valmistatud maisimannapuder.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l piima

2-2,5 dl maisimannat

0.5 tl soola

Valmistamine

Kuumuta piim keemiseni. Sõrista pidevalt segades juurde maisimanna. Keeda tasasel tulel 10 minutit. Maitsesta soolaga.

Serveeri marjade, keedise, suhkru või võiga.

Pildi tegi Merilin

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 05.05.2010 15:46

Meie pere üks lemmikputrudest. Lisan tavaliselt pärast keetmist juurde ka veel natuke suhkrut ja võid ning jätan minutiks-paariks hauduma. Hea nii võisilmaga kui ka moosiga. Hommikuks väga rõõmus kollane puder :)

Pille
posted on 29.01.2016 14:07

Kardemoni saadetud foto ka:

Maia
postitatud 28.06.2011 16:51

Lisasin maisimannat 2,5dl. Lastele väga meeldis ja kindlasti teeme seda veel. Soovitan.

Reigo
postitatud 27.11.2013 19:50

Mina panin 1l piima, 2,5dl maisimannat ning veel kaks suhkruga klopitud muna - nii jäi eriti ilusalt kollane.. ja maitsev. :)

Merilin
postitatud 30.01.2016 11:03

Minu laste lemmikpuder :) Piima ja manna vahekorda ja keetmise aega tasub konkreetselt pakilt kontrollida. Müügil on erineva jämedusega mannad (vajalik erinev vedeliku kogus) ja ka eeltöödeldud polentat, mis tahab vähem kuumutamist jne. Aga lõpptulemus on mõnus!

Maigrit
postitatud 13.01.2017 23:51

Heihei! Küsimus, et kas võib kasutada pool piima ja pool vett kui teha seda putru? :)

Pille
posted on 14.01.2017 09:51

Maigrit, ikka, lihtsalt lahjem jääb!

Maigrit
posted on 14.01.2017 23:06

Samuti sooviksin teada, kas seda saab teha ka suuremas koguses ja järgmisel päeval uuesti soojendada, nt lisades tibake sooja vett, et põhja ei võtaks? :)

Pille
posted on 15.01.2017 06:49

Maigrit, seda nüüd küll mitte. Manna (maisimanna või nisumanna) paisub seistes ikka tugevasti. Vajadusel saad viiludeks lõigata ja küpsetada, aga siis pole see enam puder :)

Hexy
postitatud 14.05.2017 15:44

Minu lemmik ei olnud.