450 g kanamaksa
2 sl oliiviõli
0.5 tl soola
0.25 tl purustatud musta pipart
2.5 dl viilutatud punast sibulat
2 tl hakitud küüslauku
0.5 tl kuivatatud salveid
8 purustatud kadakamarja
1.6 dl vermutit vm magusat valget veini
Serveerimiseks:12 viilu itaaliapärast valget leiba 1 cm viiludena
Poolita kanamaksad ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta oliiviõli suurel pannil tugeval kuumusel.
Lisa jaokaupa kanamaksad ja pruunista 2-3 minutit. Keera ringi ja pruunista ka teiselt poolt 1-2 minutit (maks peaks seest kergelt roosakas jääma).
Tõsta praetud kanamaks vahukulbiga pannilt ja pane kõrvale.
Alanda kuumust, lisa pannile sibul, küüslauk, salvei ja kadakamarjad. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni sibulad on klaasjaks (umbes 5 minutit).
Lisa vermut ja kaabi puulusikaga pannipõhjast kõik kastmesse ja tõsta kuumust.
Redutseeri kaste siirupiseks (1-2 minutit).
Peenesta kanamaksad ja sibulasegu blenderis või köögikombainis ühtlaseks.
Pane saadud segu 2-3 tunniks külmkappi (võid valmistada serveerimisele eelneval päeval).
Vahetult enne serveerimist rösti või grilli saiaviilud ning määri soojale saiaviilule 1-2 sl maksapasteeti.
Internetist pärit retsept (Chicken Liver Toasts (Crostini)), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Meile see pasteet väga väga maitses. Ciabatta grillisime grillil, kuhu oli suitsuks visatud ka salvei oksi. Väga hea!
Kanamaksasuupisted (crostini neri)
Tüüpiline Toscana suupiste, mis on eriti populaarne Firenze kandis.