2.5 dl suhkrut
2 lahtiklopitud muna
4 sl võid
2 sl mett
2 tl küpsetuspulbrit
7.25-7.5 dl nisujahu
Kreem:400 g ehk 1 purk suhkruga kondenspiima
3 klopitud muna
2 sl mett
4 sl võid
Lõika küpsetuspaberist 5 ratast Ø 20 cm. Määri rattad kergelt õliga.
Klopi väikeses kausis suhkur ja munad, pane kõrvale.
Sulata suuremas potis tasasel tulel või. Lisa mesi, muna-suhkrusegu ja küpsetuspulber. Sega hoolega, kuni saad ühtlase õhulise vahu.
Eemalda pott tulelt ja sega juurde niipalju jahu, et tainas enam kleepuv ei ole.
Jaota tainas viieks (5) palliks, aseta pallid küpsetuspaberiratastele ja kata kuivamise vältimiseks toidukilega.
Rulli tainapallid ükshaaval jahuse tainarulliga 6 mm paksuseks.
Aseta kergelt jahusele ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 3-5 minutit, kuni tainakiht värvub helekuldseks (ära pruunista!).
Libista küpsetatud kiht restile jahtuma.
Tee samamoodi ülejäänud nelja tainapalliga.
Valmista täidis:
Sega potis suhkruga kondenspiim, munad, mesi ja või. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades keemiseni ning keeda, kuni kreem pakseneb. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Pane kook kokku:
Aseta tordialusele vaheldumisi 4 küpsetatud tainakihti ja ohtralt kreemi.
Viies kiht murenda viimase kreemikihi peale.
Hoia enne serveerimist 6-8 tundi jahedas.
Yritasin siis seda kooki teha, p6hjad tulid ilusad aga kreem ei tulnud valja. Yritasin 3 korda ja igal korral laks kreem enne keema minemist k6rbema ja tykki, olgugi et iga jargmine kord yritasin erinevalt teha aga tulemus ikka sama. Kas on v6imalik, et selles retseptis on akki puudu midagi v6i mingigi v6imalus seda teha, et k6rbema ei lahe, akki olen ise lihtslt oskamatu :(
vesivannil kuumuta... Toidunõu koos keedetava toiduga asetatakse keevaveenõusse ja hoitakse selles (vajadusel segades või vahustades) nii kaua, kuni toit on valminud. Me pere retseptis kehtib see ka taigna kohta... kuigi retsept on ikka tiba teistsugune, ka kreem.
Vene meekook