2 suurt filo-tainalehte (u 45 x 25cm)
30 g sulatatud võid
150 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
1,5 tl valget miso-pastat
1-2 sl wasabit
100 g värsket lõhefileed
24 kapparit
Kuumuta ahi 180°C (pöördõhuga 160°C). Otsi välja minimuffinipann.
Laota filotainaleht tööpinnale, pintselda sulavõiga. Siis lõika 24 5x5 ruuduks ja tõsta üks tainaleht igasse muffinipannisüvendisse.
Määri ka teine filotainaleht võiga, lõika ruutudeks ja suru ka need muffinivormisüvenditesse, aga nüüd nii, et vormides moodustuksid kenad tainatähekesed.
Küpseta 180-kraadises ahjus 5-6 minutit või kuni filotainakorvikesed on krõbedad ja kuldpruunid. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. (Need võib kuni 24 tundi varem valmis küpsetada. Hoia õhukindlast karbis).
Vasaabikreemi jaoks vispelda vahukoor tugevaks vahuks, siis sega hulka misopasta ja 1 sl vasaabit. Sega ja maitse - vajadusel lisa ka ülejäänud vasaabi.
Maksimaalselt pool tundi enne serveerimist lõika lõhe väikesteks kuubikuteks. Tõsta täidis lusikaga või suru läbi pritskoti filokorvikestesse. Kaunista lõhetükikese, kappari ja mõne soolahelbega.
Retsept mugandatud siit, algselt raamatust "Rick Stein's Christmas — Recipes, Memories & Stories for the Festive Season" (BBC Books, fotograaf James Murphy).
Filokorvikesed lõhe, vasaabi ja kapparitega
Briti staarkoka Rick Steini retsept. See külm suupiste sobib hästi pühadelauale - vasaabi ja misopasta annavad sellele põneva maitse.