Mesised ahjusellerid

See köögiviljaroog sobib hästi põhiroaks. Trühvliõli teeb selle eriti pidulikuks.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem juurseller (u 900 g)

punt tüümiani

100 ml mett

50 g võid

2 väiksemat šampinjoni

hakitud värsket peterselli

soovi korral trühvliõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga 180C).

Trimmi juurseller - ehk pese hooleg aja lõika siledamaks. Pane suurde potti, kata külma veega ja maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase 10 minutit podiseda. 

Võta seller potist välja ja tõsta ahjupannile. Laota tüümianioksad selleri ümber. Nirista peale mesi ja puista peale võitükikesed. 

Küpseta umbes 2 tundi, iga 20 minuti tagant pannileemega kastes. Roog on valmis, kui terav nuga selleri kergesti läbistab ja juurseller on pealt kenasti kuldse glasuuriga kaetud. 

Lõika juurseller sektoriteks. Riivi toores šampinjon peene riiviga ja puista sellerile, puista peale ka hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga ja soovi korral nirista peale trühvliõli. 

Retsept mugandatud siit.

 
LISA KOMMENTAAR