Kui õnnestub poest osta keedetud külmutatud jõevähke, siis neid saab serveerimiseks ette valmistada nii.
1 kg külmutatud jõevähke
1,5 l vett
330 ml pudel õlut
3 sl jämedat kivi- või meresoola
2 tl suhkrut
50-100 g värsket tilli
Sega vesi, õlu, sool ja suhkur potis. Kuumuta keemiseni, lisa tillioksad. Lase 5 minutit podiseda. Siis keera tuli kinni ja lase leemel jahtuda.
Pane jäised vähid jahtunud leeme sisse sulama. Soovi korral pane peale veel mõned kroontillioksad.
Lase vähkidel leemes sulada ja maitsestuda ööpäev läbi. Hoia vähke külmkapis!
Ära uuesti keeda!
Retsept mugandatud siit.
Külmutatud jõevähkide valmistamine
Kui õnnestub poest osta keedetud külmutatud jõevähke, siis neid saab serveerimiseks ette valmistada nii.