Külmutatud jõevähkide valmistamine

Kui õnnestub poest osta keedetud külmutatud jõevähke, siis neid saab serveerimiseks ette valmistada nii.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg külmutatud jõevähke

1,5 l vett

330 ml pudel õlut

3 sl jämedat kivi- või meresoola

2 tl suhkrut

50-100 g värsket tilli

Valmistamine

Sega vesi, õlu, sool ja suhkur potis. Kuumuta keemiseni, lisa tillioksad. Lase 5 minutit podiseda. Siis keera tuli kinni ja lase leemel jahtuda. 

Pane jäised vähid jahtunud leeme sisse sulama. Soovi korral pane peale veel mõned kroontillioksad. 

Lase vähkidel leemes sulada ja maitsestuda ööpäev läbi. Hoia vähke külmkapis!

Ära uuesti keeda!

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR