Kreeka dippimisõli

Moodne kreeka köök.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl head Kreeka külmpressitud oliiviõli

1 küüslauguküüs

1 värske rosmariinioks

1 värske tüümianioks

2 salveilehte

1 sidrun

kuivatatud punet

soola ja musta pipart

tšillihelbeid

Valmistamine

Kalla külmpressitud oliiviiõli madalale taldrikule. 

Haki rosmariini- ja salvelehekesed, eemalda tüümianilehed varrerootsult. Lisa maitsetaimed oliiviõlile, lisa ka kuivatatud pune, veidi tšillihelbeid ja soola-pipart. 

Kõige peale lisa riivitud sidrunikoort. Sega õrnalt, vajadusel veel maitsesta. 

Serveeri mõne maitsva saia või leivaga (nt baguette, pita, paximadia kuivikud, juuretisesai vms.)

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR