Purustatud kartulid sidrunikastme ja fetaga

Ahjus krõbedaks küpsetatud purustatud kartulikettaid serveeritakse feta ja tilliga. Kartulitele on küpsetamise lõppfaasis lisatud sidrunikastet.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g väiksemaid varajasi kartuleid

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

kuivatatud punet

Sidrunikaste:

2 sl oliiviõli

3 sl värskelt pressitud sidrunimahla

1 purustatud küüslauguküüs

Lisaks:

fetajuustu

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Keeda kartulid peaaegu küpseks. Nõruta, siis lase veidi taheneda pliidi peal (ehk tõsta kurnatud kartulid koos potiga uuesti järelsoojale pliidile ja lase järelkuumuses veidi taheneda). 

Tõsta kartulid ahjupannile, suru tassipõhja abil lapikuks. Pintselda oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega. 

Küpseta 225 °C ahjus 30 minutit või kuni kartulid pealt krõbedad ja kuldpruunid. 

Samal ajal valmista kaste, segades kastmeained omavahel. 

Võta ahjupann korraks ahjust välja, pane ahjuuks uuesti kinni.

Pööra kartulid ahjupannil ümber, pintselda peale sidrunikaste. Siis tõsta ahjupann koos kartulitega uuesti ahju 5-7 minutiks.

Võta ahjust välja, murenda peale fetajuust ja puista peale hakitud till.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit (täpsemalt siit). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 17.09.2025 20:46

Lootsin midagi enamat. Mul olid pisikesed kartulid, mida koorida pole mõtet, aga sellisel viisil tehes jäi koor üsna kõva. Maitse muidu oli hea.