Orzo sidruni ja fetaga

Kreeka maitsed koos.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

250 ml orzo makarone

4 sl oliiviõli

4 sl sidrunimahla + 1 sidruni riivitud koor

4 sl peenelt hakitud värsket tilli

2 sl meega Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

head fetajuustu maitse järgi

Valmistamine

Keeda orzo soolaga maitsestatud vees al dente. Ehk kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja siis orzo. Keeda vastavalt pakendil antud juhistele.

Samal ajal sega kokku kaste. Vispelda kausis oliiviõli, sidrunimahl, sidrunikoor, hakitud till, meesinep, sool-pipar ühtlaseks.

Kurna keedetud orzo suurde kaussi ning kalla kohe peale kaste. Sega läbi, siis murenda peale fetajuust ja sega uuesti.

Nipid ja soovitused:

  • Makaronikeeduvesi peaks olema nii soolane nagu merevesi, muidu ei jää makaronidele maitset külge. 
  • Serveeri näiteks grillitud köögiviljadega (suvikõrvits, baklažaan ehk pommu, paprikad) või rohelise salatiga või maitsva saiaga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.05.2025 20:33

Nagu juuresolevalt pildilt näha, siis orzo asemel kasutasin pärlkuskussi. Mul meesinepit kodus pole, võtsin mett ja Dijoni sinepit. Mett sai natuke palju, aga muidu igati viks viis. Orzo hoiab tekstuuri paremini, pärlkuskuss kipub liiga pehme jääma.