Ahjukapsas pruunistatud misovõiga

Ahjus küpsetatud teravatipuline kapsas saab maitsva lisanduse pruunistatud misovõist, parmesanist ja röstitud sarapuupähklitest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 teravatipuline kapsas

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Kaste:

50 g võid

1 tl miso-pastat

Peale:

parmesani juustu

röstitud sarapuupähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 225C. 

Lõika teravatipuline kapsas 4 sektoriks, siis need omakorda 3-4 tükiks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja maitsesta soola-pipraga.  

Küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit. 

Samal ajal pane või väikesesse potti ning pruunista tasasel tulel, kuni või lõhnab pähkliselt. Sega juurde misopasta ja sega, kuni see on "sulanud". 

Tõsta röstitud kapsas serveerimiskaussi. Nirista peale pruunistatud misovõi, siis riivi peale parmesani ja lisa röstitud sarapuupähklid. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta näiteks genmai, kome, hatcho vm gluteenivaba märgistusega misopastat. 

Loe veel: 

Retsept siit (Rootsi toidukirjutaja Alma Hassan @ Snackstoshare).
LISA KOMMENTAAR