Mangokeeks (vegan)

Selles veganitele sobivas keeksis on keeksitaina vahel tore mangoüreekiht.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

240 ml lahjemat kookospiima, mandlipiima, sojapiima, kaerapiima või muud taimset piimajooki

65 g mangopüreed

1 tl õunaäädikat

65 g suhkrut

60 ml ehk 4 sl õli

1 tl vanilliekstrakti

190 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl söögisoodat

0,25 tl peenikest soola

Lisaks:

355 ml mangopüreed

1 tl maisitärklist või tapiokitärklist

Valmistamine

Mangokihi jaoks sega väikeses potis mangopüree ja maisitäkrlis. Kuumuta segades, kuni püree pakseneb veidi (2-8 minutit, olenevalt mangopüree konsistentsist). Lase jahtuda. 

Sega kausis kõik "märjad" ained omavahel ühtlaseks (sh ka suhkur). Siis sega hulka omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool). Sega tainas ühtlaseks. Kui tainas on liiga paks, siis lisa lusikahaaval taimset piimajooki. 

Määri rõngasvorm (Bundt-vorm) või  tavaline kun 20 cm läbimõõduga koogivorm õliga, siis puista üle jahuga. 

Kalla pool tainast vormi. Koputa vorm vastu lauda, et taina sisse õhumulle ei jääks. 

Nirista peale pool mangopüreest, siis kalla peale ülejäänud tainas.

Küpseta 185-kraadises ahjus 25-35 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Võta ahjust välja, lase vähemalt 15 minutit jahtuda. 

Siis kummuta kook vormist välja ja tõsta serveerimisalusele. Nirista peale ülejäänud mangopüree (võid kasutada pritskotti). 

Pane 10 minutiks külmkappi, siis lõika viiludeks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kook säilib külmkapis kuni 6 päeva.
  • Võid koogi kõrvale pakkuda kookosvahukoort või/ja mangopüreed. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR