240 ml lahjemat kookospiima, mandlipiima, sojapiima, kaerapiima või muud taimset piimajooki
65 g mangopüreed
1 tl õunaäädikat
65 g suhkrut
60 ml ehk 4 sl õli
1 tl vanilliekstrakti
190 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl söögisoodat
0,25 tl peenikest soola
Lisaks:355 ml mangopüreed
1 tl maisitärklist või tapiokitärklist
Mangokihi jaoks sega väikeses potis mangopüree ja maisitäkrlis. Kuumuta segades, kuni püree pakseneb veidi (2-8 minutit, olenevalt mangopüree konsistentsist). Lase jahtuda.
Sega kausis kõik "märjad" ained omavahel ühtlaseks (sh ka suhkur). Siis sega hulka omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool). Sega tainas ühtlaseks. Kui tainas on liiga paks, siis lisa lusikahaaval taimset piimajooki.
Määri rõngasvorm (Bundt-vorm) või tavaline kun 20 cm läbimõõduga koogivorm õliga, siis puista üle jahuga.
Kalla pool tainast vormi. Koputa vorm vastu lauda, et taina sisse õhumulle ei jääks.
Nirista peale pool mangopüreest, siis kalla peale ülejäänud tainas.
Küpseta 185-kraadises ahjus 25-35 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Võta ahjust välja, lase vähemalt 15 minutit jahtuda.
Siis kummuta kook vormist välja ja tõsta serveerimisalusele. Nirista peale ülejäänud mangopüree (võid kasutada pritskotti).
Pane 10 minutiks külmkappi, siis lõika viiludeks ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Mangokeeks (vegan)
Selles veganitele sobivas keeksis on keeksitaina vahel tore mangoüreekiht.