Surimi-spargelkapsasupp

See supp on USAs tuntud kui "Broccoli and crab bisque" ja päriskrabi asemel kasutatakse surimi-lumekrabi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3,5 dl hakitud sibulat

2 sl võid või õli

1,25 l kana-, kala- või köögiviljapuljongit

1 suurem spargelkapsas e. brokoli

4 kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulit

3,5 dl kuubikuteks lõigatud porgandeid

1,75 dl hakitud varssellerit

0,5 tl purustatud musta pipart

1 tl sidrunimahla

0,25 tl kuivatatud tüümiani

1 loorberileht

näpuotsaga Cayenne'i pipart

5 dl (lahjemat) piima

450 g lumekrabi surimit

vajadusel soola

Serveerimiseks:

soovi korral krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

Valmistamine

Lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks. Koori vars, lõika õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta suures potis või/õli. Lisa sibul ja hauta tasasel tulel pehmeks. 

Lisa puljong ja spargelkapsavarred, pool kartulitest, pool porganditest, kogu varsseller. Maitsesta pipra, sidrunimahla, tüümiani, loorberilehe, soola ja Cayenne'iga. Kuumuta supp keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel umbes 15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. 

Eemalda loorberileht. Püreesta supp köögikombainis või kannmikseris. Pane uuesti potti. 

Lisa nüüd potti ülejäänud kartuli- ja porgandikuubikud. Keeda suppi tasasel tulel umbes 10 minutit või kuni aedviljakuubikud on peaaegu pehmed. 

Lisa potti väikesed spargelkapsaõisikud. Keeda veel 5-10 minutit või kuni spargelkapsas on krõmpspehme. 

Lisa piim ja lumekrabi. Kuumuta supp läbi, aga ära keeda. 

Serveeri, peale võid tõsta krutoone soovi korral. 

Allikas: Jane Brody's Good Food Book: Living the High-Carbohydrate Way (1980)

LISA KOMMENTAAR