Bandžo (banjo) on teadupärast Ameerika päritolu näppekeelpill, mida kasutatakse kantri- ja džässmuusikas. Kuidas see aga võileiva ja munaga seotud on?
"Egg banjo" oli juba I maailmasõja ajal Briti sõdurite seas populaarne topeltvõileib, mida serveeriti "gunfire" ehk kahuritule-nimelise joogiga (kuum tee + rumm). Kuna poolpehme muna pritsis süües tihti kuuereväärile, siis tuli rinnaesine puhtaks rapsida ja see käeliigutus meenutavat bandžo-mängimist :)
Kuumuta pann, lisa veidi õli või võid. Löö muna pannile, maitsesta soola-pipraga ning prae kergelt mõlemalt poolt läbi - munakollane peaks veel pehmeks jääma! (Alternatiiv: prae muna vaid ühelt poolt, aga kalluta talle kuuma praerasva peale veidi praadimise ajal - või prae lihtsalt härjasilma-muna).
Libista praetud muna röstsaiale, törtsuta peale HP-kastet või ketšupit ja aseta peale teine saiaviil.
Serveeri.
Nipid ja soovitused:
Kasutada tuleb kindlasti valget röstsaia ja saiaviilud võiksid olla pigem paksemapoolsed.
Kaevikutes määriti saiaviiludele muidugi margariini, mitte võid.
Egg banjo
Bandžo (banjo) on teadupärast Ameerika päritolu näppekeelpill, mida kasutatakse kantri- ja džässmuusikas. Kuidas see aga võileiva ja munaga seotud on?
"Egg banjo" oli juba I maailmasõja ajal Briti sõdurite seas populaarne topeltvõileib, mida serveeriti "gunfire" ehk kahuritule-nimelise joogiga (kuum tee + rumm). Kuna poolpehme muna pritsis süües tihti kuuereväärile, siis tuli rinnaesine puhtaks rapsida ja see käeliigutus meenutavat bandžo-mängimist :)