Röstitud lillkapsas sinihallitusjuustuga

Clotilde Dusoulieri (Chocolate&Zucchini) retsept.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve (u 1 kg) lillkapsas või romaani lillkapsas

100 g sinihallitusjuustu (nt Bleu d'Auvergne, Fourme d'Ambert, Roquefort…)

1 sl oliiviõli

0,5 tl peenikest soola

Karamelliseeritud pähklid:

50 g Kreeka pähkleid või pekanipähkleid

2 tl suhkrut

Vinegrett:

2 tl mett

2 tl kanget sinepit

2 tl õunaäädikat

0,25 tl peenikest soola

2 peenestatud küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta ahi 220°C. 

Eemalda lillkapsalt välimised lehed, siis lõika ülalt alla 4 või 6 suureks sektoriks, olenevalt sööjate arvust. Tõsta ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soolaga. Pööra lillkapsasektoreid, et need üleni maitsestuksid. 

Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit või kuni lillkapsasektorid on kenasti kuldpruunid ja läbi küpsenud. 

Samal ajal valmista karamelliseeritud pähklid. Kata väike vorm küpsetuspaberiga. 

Kuumuta väikeses paksupõhjalises potis suhkur keskmisel tulel, potti aeg-ajalt kallutades, aga ära sega! Kui suhkur hakkab karamelliseeruma, siis lisa pähklid ja sega, kuni pähklid on kenasti siirupised ja karamellisegu sügavkuldne. Võta pott tulelt, kalla pähklid küpsetuspaberiga kaetud alusele. Eralda pähklid üksteisest spaatli abil (ettevaatust - pähklid on väga kuumad!), siis lase jahtuda. 

Valmista vinegrett. Vispelda väikeses kausis omavahel mesi, sinep ja äädikas. Lisa sool ja küüslauk, siis vispelda juurde õli, kuni saad emulsiooni. (Kastme võid teha päev varem valmis). 

Serveerimiseks tõsta igale taldrikule üks röstitud lillkapsasektor. Puista peale karamelliseeritud pähklid ja murendatud sinihallitusjuust, siis nirista peale vinegrettkaste. 

Serveeri soojalt või toatemperatuuril.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR