Pane kooritud porgandid paksupõhjalisse potti, vala peale vesi või apelsinimahl. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni porgandid on pehmed, aga mitte pudrused. Nõruta ja lase jahtuda.
Riivi jahtunud keedetud porgandid peene riiviga. Suru liigne niiskus välja ja kaalu saadud riivmass. Lisa 250g suhkrut 250g porgandimassi kohta.
Pane riivitud porgand puhtasse potti ja lisa suhkur. Kuumuta põhjakõrbemise vältimiseks pidevalt puulusikaga segades keemiseni.
Kui segu poti servadest lahti lööb, sega juurde ingveripulber ja hakitud pähklid.
Eemalda pott tulelt ja määri 1-2cm paksuselt niisutatud (marmor)plaadile. Lase jahtuda ja kuivada.
Lõika porgandiplaat teemandikujulisteks tükkideks, keera ringi ja lase ka teiselt poolt kuivada.
Säilita õhukindlas karbis (pane iga kommikihi vahele küpsetuspaber ja puista kommidele tuhksuhkrut).
Retsept on Dorinda Hafneri raamatust "Tastes of Britain" (1998, Ingberlach)
Ingveri-porgandikommid 'Ingberlach'