250 g orzo makarone
1 suur või 2 väiksemat kanafileed
2 sl oliiviõli
1 sl võid
1 suur sibul
1-2 küüslauguküünt
250 g väikeseid (pruune) šampinjone
150 ml kuiva valget veini
100 g värskeid noori spinatilehti
150 ml rõõska koort
50 g riivitud parmesani juustu
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
soola ja musta pipart
Keeda orzo-makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta.
Lõika kanafiele ribadeks, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta suurel praepannil õli tugeval kuumusel. Lisa kanaribad ja prae paar minutit segades, kuni kanaribad on kenasti pruunistunud ja pea läbi küpsenud. Lükka kanaribad panni ühte serva.
Lisa pannile või, lisa hakitud sibul ja prae leskmisel kuumusel mõned minutid. Sega aeg-ajalt. Siis kata pann kaanega ja hauta sibulat 10 minutit või kuni sibul on pehme.
Eemalda kaas, lisa pannile seened ja prae, kuni seentest eralduv vedelik aurustub.
Kalla pannile vein ja keeda kergelt kokku.
Lisa küüslauk, spinat ja koor. Kuumuta keemiseni.
Siis lisa orzo, küpsetatud kana, riivitud Parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola-pipraga, kuumuta läbi.
Serveeri.
Retsept siit, mugandatud (algretseptis kasutas Mary Berry hapukoort, meie vahetasime selle rõõsa koore vastu).
Tegime eile õhtul Mary Berry 90. sünnipäeva puhul :) Spinatilehtede asemel oli mul rohelist värvi andmas basiilikulehed ja tükeldatud paksoilehed; valge veini asemel Marsala. Perele meeldis, teeksin uuesti.
Orzo kanaga
Briti telekoka Mary Berry (s. 1935) retsept.