90 g ehk 1,5 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl suitsupaprikat
0,25 tl soola
100 g ehk 1 dl piima
1 suur muna (L)
2 x 340 g purki magusmaisi
1 purustatud küüslauguküüs
0,5 hakitud punast tšillikauna või 0,25 tl tšillihelbeid
Jogurtikaste:200 g maitsestamata jogurtit (nt Saare ÖKO)
peotäis värsket estragoni
0,5 sidruni mahl
soola ja musta pipart
Sega peenelt hakitud estragon jogurti hulka, maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Lase maitsetel veidi seguneda.
Fritterite jaoks sega kausis jahu, küpsetuspulber, suitsupaprika ja sool. Vispelda juurde piim ja muna, seejärel hakitud tšilli/tšillihelbed ja purustatud küüslauk. Lisa hoolikalt nõrutatud magusmais ja sega ühtlaseks.
Kuumuta suurel praepannil õli keskmisel kuumusel ning prae sellel väikesed fritterid ehk praetud maisikotletikesed mõlemalt poolt kuldpruuniks (arvesta 3-4 minutit ühelt ja 3-4 minutit teiselt poolt).
Serveeri koos estragonijogurtiga.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maisifritterid estragonijogurtiga
Suitsupaprika annab neile maisikotlettidele mõnusa maitse. Serveeri kuumalt koos estragonijogurtiga, kõrvale võid pakkuda kergelt krõmpsuvat värsket rohelist salatit.