Maasikabeseed

Briti-austraalia koka Bill Grangeri (1969-2023) retsept.

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g küpseid ja hästi maitsvaid maasikaid

250 g peeneteralist suhkrut

4 muna valget (M)

näpuotsaga soola

Serveerimiseks:

head vanilli- või maasikajäätist

Valmistamine

Kuumuta ahi 120C (pöördõhuga 100C). Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Pane 4-5 küpset maasikat kaussi, lisa 1 sl suhkrut ja suru maasikad kahvliga katki. 

Pane munavalged ja näpuotsatäis soola kaussi ning mikserda pehmetipuliseks vahuks. Siis jätka vahustamist, lisades jaokaupa suhkrut. Mikserda, kuni saad läikiva ja tihedate tugevate tippudega vahu. 

Sega maasikapüree munavalgevahu hulka. 

Tõsta munavalgevaht kaheksa kuhjana küpsetuspaberile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 1 tund 15 minutit kuni 1 tund ja 30 minutit. 

Lase jahtuda.

Serveerimiseks tõsta igale taldrikule maasikabesee, selle kõrvale jäätisepall ja siis paku kõrvale ülejäänud maasikaid. 

Loe veel:

Mugandatud Briti ajakirjast Delicious (Juuli 2013)

LISA KOMMENTAAR