Kuumuta ahi 120C (pöördõhuga 100C). Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Pane 4-5 küpset maasikat kaussi, lisa 1 sl suhkrut ja suru maasikad kahvliga katki.
Pane munavalged ja näpuotsatäis soola kaussi ning mikserda pehmetipuliseks vahuks. Siis jätka vahustamist, lisades jaokaupa suhkrut. Mikserda, kuni saad läikiva ja tihedate tugevate tippudega vahu.
Sega maasikapüree munavalgevahu hulka.
Tõsta munavalgevaht kaheksa kuhjana küpsetuspaberile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 1 tund 15 minutit kuni 1 tund ja 30 minutit.
Lase jahtuda.
Serveerimiseks tõsta igale taldrikule maasikabesee, selle kõrvale jäätisepall ja siis paku kõrvale ülejäänud maasikaid.
Maasikabeseed
Briti-austraalia koka Bill Grangeri (1969-2023) retsept.