500 ml piima
500 ml vett
50 g võid
1 sidruni koor
näpuotsaga soola
200 g manna
4 muna
200 g suhkrut
400 g ricotta vadakukohupiima
2 tl vanilliekstrakti või 1 sl vanillisuhkrut
Soovi korral:1 sl Limoncello sidrunilikööri soovi korral
apelsini- või sidrunisukaadi
Pealepuistamiseks:Valmista esmalt mannapuder. Pane piim, vesi, või, sool ja sidrunikoor potti ning kuumuta keemiseni. Siis eemalda sidrunikooretükk.
Sõrista kuuma vedeliku sisse manna, sega pidevalt. Kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni puder pakseneb. Siis tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda.
Samal ajal mikserda munad suhkruga kohevaks. Sega hulka ricotta, vanilliekstrakt ja soovi korral ka Limoncello. Klopi hoolega läbi.
Sega toasoe mannapuder ricotta-segu hulka, klopi ühtlaseks. Kui kasutad rosinaid või sukaadi, siis sega taina hulka.
Kalla tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi sisse.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuni kook on enam-vähem läbi küpsenud, aga vormis veel veidi võdiseb.
Lase täielikult jahtuda, siis võta vormist välja ja tõsta serveerimisalusele. Sõelu peale tuhksuhkrut.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Migliaccio
See ricotta-mannapudrukook on pärit Napoli kandist, kus seda süüakse varakevadise karnevali ajal.