Migliaccio

See ricotta-mannapudrukook on pärit Napoli kandist, kus seda süüakse varakevadise karnevali ajal.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 ml piima

500 ml vett

50 g võid

1 sidruni koor

näpuotsaga soola

200 g manna

4 muna

200 g suhkrut

400 g ricotta vadakukohupiima

2 tl vanilliekstrakti või 1 sl vanillisuhkrut

Soovi korral:

1 sl Limoncello sidrunilikööri soovi korral

apelsini- või sidrunisukaadi

rosinaid

Pealepuistamiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Valmista esmalt mannapuder. Pane piim, vesi, või, sool ja sidrunikoor potti ning kuumuta keemiseni. Siis eemalda sidrunikooretükk. 

Sõrista kuuma vedeliku sisse manna, sega pidevalt. Kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni puder pakseneb. Siis tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. 

Samal ajal mikserda munad suhkruga kohevaks. Sega hulka ricotta, vanilliekstrakt ja soovi korral ka Limoncello. Klopi hoolega läbi. 

Sega toasoe mannapuder ricotta-segu hulka, klopi ühtlaseks. Kui kasutad rosinaid või sukaadi, siis sega taina hulka. 

Kalla tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi sisse.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuni kook on enam-vähem läbi küpsenud, aga vormis veel veidi võdiseb. 

Lase täielikult jahtuda, siis võta vormist välja ja tõsta serveerimisalusele. Sõelu peale tuhksuhkrut. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 04.05.2025 18:04

Väga hea vähemagus kook, põneva tekstuuriga!