Viini mustjuuresalat

Mustjuuresalat (Schwarzwurzelsalat) sobib lisandiks erinevate grillitud liharoogade ja Viini šnitsli juurde, aga ka salativalikut täiendama.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g värskeid või 300 g konservitud mustjuurt

3 sl maitsestamata jogurtit

3 sl hapukoort

3 sl valgeveiniäädikat

soola ja musta pipart

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Sega kastmeained kausis (veidi murulauku jäta kaunistamiseks). Maitsesta soola-pipraga. 

Kui kasutad konservitud mustjuurt, siis kurna vedelik ära ja loputa mustjuured kergelt külma vee all. Nõruta hoolega, siis lõiks juppideks või viiludeks. 

Sega mustjuur kastme hulka, puista peale veidi murulauku ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Värske mustjuure hooaeg on oktoobrist aprillini. Muul ajal võid kasutada konservitud mustjuurt. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR