Kõrvitsakarri hernestega

Lisaks keegelkõrvitsale on siin roas nii tavalisi kui ka kikerherneid.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g ehk umbes pool kooritud ja tükeldatud keegelkõrvitsat või muskaatkõrvitsat (puhastatud kaal)

125 g Tikka Masala karripastat (nt Cooks’ Ingredients Green Tikka Masala Paste)

25 g värsket koriandrit

2 x 400 g purki konservitud kikerherneid

1 punane paprika õhukeste viiludena

400 g kookospiima

150 g külmutatud rohelisi herneid

80 g värsket spinatit

maitse järgi soola

Serveerimiseks:

tavalist jogurtit või taimset jogurtit

keedetud riisi või lavašši

Valmistamine

Esmalt auruta kõrvitsatükid pehmeks. Selleks pane kõrvitsatükid aurutisse või metallsõelale, mis aseta keeva vee kohale ja kata kaanega. Kuumuta umbes 5 minutit või kuni kõrvitsatükid on al dente ehk peaaegu pehmed. 

Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel, lisa karripasta. Kuumuta minut aega, siis lisa peenelt hakitud koriandrivarred (lehed lisad hiljem). Lisa nõrutatud kikerherned, tükeldatud paprika ja aurutatud kõrvitsatükid. Maitsesta soolaga, kuumuta segades umbes 5 minutit. 

Lisa kookospiim, sega läbi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase tasakesi podiseda umbes 15 minutit. 

Lisa rohelised herned ja spinatilehed, sega ja lase veel umbes 5 minutit podiseda, kuni kaste veidi pakseneb ja kõrvitsatükid on pehmed.

Serveerimisel puista peale koriandrilehed. Kõrvale paku riisi ja/või lameleiba, peale võid panna lusikatäie jogurtit. 

Nipid ja soovitused:

  • Roog sobib külmutamiseks. Selleks lase karril jahtuda, siis pane sügavkülmakindlasse karpi. Pane kuni 3 kuuks sügavkülma. Serveerimiseks tõsta eelmisel õhtul külmkappi sulama. Kuumuta hoolikalt läbi, lisades veidi vett, et roog põhja ei kõrbeks. 
  • Kui sul on mikrolaineahi, siis võid kõrvitsa ka seal pehmeks küpsetada. Pane kõrvitsatükid sobivasse nõusse, lisa sörts vett. Kata anum kaanega ja küpseta täisvõimsusel umbes 5 minutit või kuni kõrvitsatükid on pehmed. 
  • Algretseptis oli alternatiivina soovitatud keegelkõrvitsa ja maguskartuli segu. .

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR