350 g ehk umbes pool kooritud ja tükeldatud keegelkõrvitsat või muskaatkõrvitsat (puhastatud kaal)
125 g Tikka Masala karripastat (nt Cooks’ Ingredients Green Tikka Masala Paste)
25 g värsket koriandrit
2 x 400 g purki konservitud kikerherneid
1 punane paprika õhukeste viiludena
400 g kookospiima
150 g külmutatud rohelisi herneid
80 g värsket spinatit
maitse järgi soola
Serveerimiseks:tavalist jogurtit või taimset jogurtit
Esmalt auruta kõrvitsatükid pehmeks. Selleks pane kõrvitsatükid aurutisse või metallsõelale, mis aseta keeva vee kohale ja kata kaanega. Kuumuta umbes 5 minutit või kuni kõrvitsatükid on al dente ehk peaaegu pehmed.
Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel, lisa karripasta. Kuumuta minut aega, siis lisa peenelt hakitud koriandrivarred (lehed lisad hiljem). Lisa nõrutatud kikerherned, tükeldatud paprika ja aurutatud kõrvitsatükid. Maitsesta soolaga, kuumuta segades umbes 5 minutit.
Lisa kookospiim, sega läbi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase tasakesi podiseda umbes 15 minutit.
Lisa rohelised herned ja spinatilehed, sega ja lase veel umbes 5 minutit podiseda, kuni kaste veidi pakseneb ja kõrvitsatükid on pehmed.
Serveerimisel puista peale koriandrilehed. Kõrvale paku riisi ja/või lameleiba, peale võid panna lusikatäie jogurtit.
Retsept siit.
Kõrvitsakarri hernestega
Lisaks keegelkõrvitsale on siin roas nii tavalisi kui ka kikerherneid.