Brasiilia porgandikook (Bolo de Cenoura)

Populaarne kook brasiillaste seas.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 ml mahedamaitselist õli (u 200 g)

240 g ehk 4 dl nisujahu

200 g ehk u 2,2 dl suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl peenikest soola

u 250 g tooreid porgandeid

3 suurt muna

Võõp:

4 sl piima

170 g ehk 2 dl suhkrut

4 sl kakaopulbrit

3 sl võid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C (pöördõhuga 160C).

Määri ristkülikukujuline väiksem koogivorm õliga või vooderda küpsetuspaberiga. 

Sega kausis jahu, suhkur ja küpsetuspulber. 

Koori porgandid, tükelda. Pane koos õli ja munadega kannmikserisse või köögikombaini ja töötle hästi ühtlaseks püreeks. 

Kalla porgandipüree kuivade ainete hulka ja sega ühtlaseks. 

Kalla tainas vormi. 

Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Võta ahjust välja, lase jahtuda.

Koogi peale niristatakse kakaovaap. Selleks sega väikeses potis piim, kakaopulber, suhkur ja või ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud ja segu ühtlane.

Võta kook vormist välja, lõika pealt ühtlaseks. Siis pööra kook ümber, nii et põhi jääb peale. Nirista peale kakaovaap.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.12.2024 21:21

Mugandamise kõigus võtsime suhkrut KÕVASTI vähemaks. Ilmselt saaks veelgi vähendada.