250 ml mahedamaitselist õli (u 200 g)
240 g ehk 4 dl nisujahu
200 g ehk u 2,2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl peenikest soola
u 250 g tooreid porgandeid
3 suurt muna
Võõp:4 sl piima
170 g ehk 2 dl suhkrut
4 sl kakaopulbrit
3 sl võid
Kuumuta ahi 180 C (pöördõhuga 160C).
Määri ristkülikukujuline väiksem koogivorm õliga või vooderda küpsetuspaberiga.
Sega kausis jahu, suhkur ja küpsetuspulber.
Koori porgandid, tükelda. Pane koos õli ja munadega kannmikserisse või köögikombaini ja töötle hästi ühtlaseks püreeks.
Kalla porgandipüree kuivade ainete hulka ja sega ühtlaseks.
Kalla tainas vormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Võta ahjust välja, lase jahtuda.
Koogi peale niristatakse kakaovaap. Selleks sega väikeses potis piim, kakaopulber, suhkur ja või ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud ja segu ühtlane.
Võta kook vormist välja, lõika pealt ühtlaseks. Siis pööra kook ümber, nii et põhi jääb peale. Nirista peale kakaovaap.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mugandamise kõigus võtsime suhkrut KÕVASTI vähemaks. Ilmselt saaks veelgi vähendada.
Brasiilia porgandikook (Bolo de Cenoura)
Populaarne kook brasiillaste seas.