Seened hapukoorega

Vegetaarne alternatiiv pühadelauale traditsioonilise Rootsi heeringa asemel.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g värskeid šiitake seeni

2 sl 12% äädikat (ehk u 1 sl 30%)

2 dl vett

1 sl jämedat soola

0,5 dl suhkrut

1 sl sinepiseemneid

Hapukoorekaste:

2 dl tavalist või taimset crème fraîche'i või hapukoort

1 sidruni riivitud koor

2 sl hakitud murulauku

2 sl hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta seened, vajadusel loputa. Lõika paksudeks viiludeks. 

Kuumuta potis vesi, äädikas ja sool. Lisa seeneviilud ja keeda tasasel tulel 15 minutit. Nõruta. 

Sega kausis seened, suhkur ja sinepiseemned. Lase vähemalt 8 tundi külmkapis maitsestuda. 

Sega kastmeained omavahel, sega hulka seened. Lase vähemalt 1 ööpäev külmkapis maitsestuda. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba hapukoort.
  • Veganversiooni jaoks kasuta meelepärast taimset hapukooreasendajat. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 06.01.2025 11:27

Huvitaval kombel maitses tõesti sarnaselt nagu rootslaste magus heeringas.

Pille
postitatud 06.01.2025 12:46

Põnev! Mul olid kapis šiitaked täitsa olemas enne pühi, et seda retsepti testida, aga lõpuks tegin ühe teise maitsva seeneroa :)