Vegetaarne alternatiiv pühadelauale traditsioonilise Rootsi heeringa asemel.
150 g värskeid šiitake seeni
2 sl 12% äädikat (ehk u 1 sl 30%)
2 dl vett
1 sl jämedat soola
0,5 dl suhkrut
1 sl sinepiseemneid
2 dl tavalist või taimset crème fraîche'i või hapukoort
1 sidruni riivitud koor
2 sl hakitud murulauku
2 sl hakitud värsket tilli
soola ja musta pipart
Puhasta seened, vajadusel loputa. Lõika paksudeks viiludeks.
Kuumuta potis vesi, äädikas ja sool. Lisa seeneviilud ja keeda tasasel tulel 15 minutit. Nõruta.
Sega kausis seened, suhkur ja sinepiseemned. Lase vähemalt 8 tundi külmkapis maitsestuda.
Sega kastmeained omavahel, sega hulka seened. Lase vähemalt 1 ööpäev külmkapis maitsestuda.
Retsept siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Huvitaval kombel maitses tõesti sarnaselt nagu rootslaste magus heeringas.
Põnev! Mul olid kapis šiitaked täitsa olemas enne pühi, et seda retsepti testida, aga lõpuks tegin ühe teise maitsva seeneroa :)
Seened hapukoorega
Vegetaarne alternatiiv pühadelauale traditsioonilise Rootsi heeringa asemel.