Sobib hästi pidulikuks eelroaks näiteks pühadelaual.
300 g graavilõhet e. õrnsoolalõhet
2 sl hakitud tilli
2 sl kappareid
1 sidruni riivitud koor
75 g smetana hapukoort
1 tl riivitud mädarõigast
veskist musta pipart
värsket maitserohelist
hernevõrseid
Lõika soolalõhe väikesteks kuubikuteks. Sega kausis kalakuubikud, hakitud till, kapparid ja riivitud sidrunikoor.
Suru kalasegu neljas osas väikese kausi või tassi sisse ja kummuta eelroataldrikutele.
Sega smetana hapukoor ja mädarõigas, tõsta segu kalakuhjadele. Jahvata veskist musta pipart peale.
Kaunista värske tilli ja/või võrsetega.
Retsept siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Meile meeldis, hapukas mädarõikakaste sobis suurepäraselt. Teinekordki!
Soolalõhe tartar mädarõikahapukoorega
Sobib hästi pidulikuks eelroaks näiteks pühadelaual.