Soolalõhe tartar mädarõikahapukoorega

Sobib hästi pidulikuks eelroaks näiteks pühadelaual.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g graavilõhet e. õrnsoolalõhet

2 sl hakitud tilli

2 sl kappareid

1 sidruni riivitud koor

Lisaks:

75 g smetana hapukoort

1 tl riivitud mädarõigast

veskist musta pipart

Garneerimiseks:

värsket maitserohelist

hernevõrseid

Valmistamine

Lõika soolalõhe väikesteks kuubikuteks. Sega kausis kalakuubikud, hakitud till, kapparid ja riivitud sidrunikoor.

Suru kalasegu neljas osas väikese kausi või tassi sisse ja kummuta eelroataldrikutele. 

Sega smetana hapukoor ja mädarõigas, tõsta segu kalakuhjadele. Jahvata veskist musta pipart peale. 

Kaunista värske tilli ja/või võrsetega. 

Retsept siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 27.01.2025 11:07

Meile meeldis, hapukas mädarõikakaste sobis suurepäraselt. Teinekordki!