300 g hästi kvaliteetset kohafileed
3-4 laimi (u 1 dl mahla jaoks)
1 väiksem punane sibul
1 punane tšilli
punt värsket koriandrit
1 tl soola
1 tl suhkrut
0,25 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1 sl rüpsi- või oliiviõli
Kui sul on värske kohafilee, siis pane see 48 tunniks sügavkülma! Siis lase külmkapis üles sulada. Lõika sulanud filee 1 cm suurusteks kuubikuteks. Pane kaussi.
Lõika granaatõun pooleks, eralda seemned. Lisa kaussi kohakuubikutele.
Pigista laimimahl (kokku u 1 dl) kohakuubikutele.
Koori ja haki sibul. Lõika tšilli õhukesteks viiludeks (seemned raputa välja). Pane mõned koriandrilehed kaunistuseks, ülejäänud haki peeneks. Pane sibul, tšilli ja koriander kaussi.
Lisa kaussi ka sool, suhkur ja pipar. Siis sega õrnalt läbi.
Lase kalal "toorküpseda" ja maitsestuda külmkapis tund aega.
Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Koha ceviche
Elegantne eelroog, mis sobib hästi nt jõululauale kalavalikust rikastama.