Sulata potis või, lase veidi jahtuda. Kuumuta 1 dl vett keemiseni, lisa safran ja lase 5 minutit tõmmata. Sega safranitõmmis sulavõi hulka.
Määri 30x40 cm koogivorm võiga ja puista üle riivsaiaga.
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.
Sega nisujahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel, siis sega õrnalt munavahu hulka. Sega seejärel juurde safrani-võisegu.
Kalla tainas vormi, puista peale pärlsuhkur.
Küpseta ahju keskosas umbes 25 minutit.
Nipid ja soovitused:
Algretseptis oli safranit 2 x rohkem ja see tuli segada sulavõiga; safran on veeslahustuv, nii et värvi saab ka vähemaga kätte, kui keeva veega segada.
Suhkrut oli algretseptis 5 dl ehk 425 g, aga eestlaste jaoks on see liiga magus.
Safrani-plaadikook
Maitsev ja mahlane safrani-plaadikook sobib kõikidele detsembrikuistele pidudele.