Safrani-plaadikook

Maitsev ja mahlane safrani-plaadikook sobib kõikidele detsembrikuistele pidudele.

Kogus
24 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

1 pakike safranit (a 0,5 g)

1 dl vett

6 muna

300 g ehk 3,5 dl suhkrut

360 g ehk 6 dl nisujahu

2 sl küpsetuspulbrit

1 sl vanillisuhkrut

0,5 dl pärlsuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 175°C. 

Sulata potis või, lase veidi jahtuda. Kuumuta 1 dl vett keemiseni, lisa safran ja lase 5 minutit tõmmata. Sega safranitõmmis sulavõi hulka.

Määri 30x40 cm koogivorm võiga ja puista üle riivsaiaga.

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. 

Sega nisujahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel, siis sega õrnalt munavahu hulka. Sega seejärel juurde safrani-võisegu. 

Kalla tainas vormi, puista peale pärlsuhkur. 

Küpseta ahju keskosas umbes 25 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli safranit 2 x rohkem ja see tuli segada sulavõiga; safran on veeslahustuv, nii et värvi saab ka vähemaga kätte, kui keeva veega segada.
  • Suhkrut oli algretseptis 5 dl ehk 425 g, aga eestlaste jaoks on see liiga magus. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.12.2024 13:36

Oli maitsev ja mahlane. Sellest saab suure ahjuplaaditäie kooki!