Soolased jõulutähed

Punase kalamarja ja Smetana hapukoorega väikesed lehttainatähed.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

Täidis:

200 g punast kalamarja (forellimari)

1 punane sibul

150 g Saare smetana hapukoort

hakitud värsket tilli

purustatud musta pipart

Valmistamine

Sulata pärmi-lehttainas vastavalt pakendi juhistele. Kui kasutad külmutatud kalamarja, siis lase sel külmkapis sulada. 

Kuumuta ahi 225 kraadini. Lõika tainaplaadid pooleks (või kui kasutad tervet lehte, siis 10 ruuduks). Lõika iga tainaruudu nurkadesse 3 cm pikkune sisselõige, siis tõsta iga teine tainanurk keskele kokku. Näpista keskelt tugevasti. 

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju keskosas 12-15 minutit, siis lase jahtuda.

Kreemi jaoks nõruta forellimari tihedal sõelal. Koori ja haki punane sibul. Vahusta hapukoor kergelt kohevamaks. 

Tõsta igale jõulutähele veidi hapukoort, siis kalamarja ja hakitud punast sibulat. Viimistle hakitud tilli ja musta pipraga. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR