1 l puhastatud värskeid riisikaid -
männiriisikaid või kaseriisikaid või tavariisikaid
1 sibul
3-4 küüslauguküünt
1 porgand
2 varssellerivart
2 sl rapsiõli või rüpsiõli
1 köögiviljapuljongikuubik
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud basiilikut
0,5 tl paprikapulbrit
0,25 tl Cayenne'i pipart
2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
soola ja musta pipart
350 g makarone
1 dl riivitud parmesani juustu
punt värsket basiilikut
Puhasta seened ja kupata korralikult (loe lähemalt siit). Siis haki u 5 mm kuubikuteks.
Koori sibul, haki peeneks. Pese porgand, koori ja riivi. Haki sellerivarred.
Kuumuta potis õli. Lisa hakitud seened, riivitud porgand ja hakitud varsseller. Kuumuta segades, kuni sibul on pehme.
Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minut aega.
Murenda hulka puljongikuubik, lisa maitseained. Kuumuta segades läbi.
Lisa potti purustatud tomatid ning kuumuta keemiseni. Lase 10 minutit podiseda. Kui kaste tundub liiga paks, lisa veidi vett.
Serveeri keedetud makaronide, riivitud parmesani ja värske basiilikuga.
Retsept mugandatud siit.
Riisika-bolognese