Soja-võikana

Jaapani roog (Butter Shoyu Chicken バター醤油チキン)

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g nahaga kanakintsu

soola ja musta pipart

1 sl neutraalse maitsega õli

4 sl riisiviina e. saket või vett aurutamiseks

1 sl võid

Kaste:

2,5 sl sojakastet

2 sl riisiviina e. saket

1 sl mirinit ehk magusat riisiveini

1 sl suhkrut

Valmistamine

Kui sul on luude ja nahaga kanakintsud, siis lõika need pooleks. Nahale võid noaotsaga mõned sissetorked teha, et maitsed paremini jaotuks. 

Maitsesta kanatükid mõlemalt poolt soola ja pipraga. 

Sega kastmeained (sojakaste, sake, mirin, suhkur) väikeses kausis ja sega, kuni suhkur on lahustunud. 

Kuumuta suur praepann keskmisel tulel. Lisa õli, siis pane kanatükid pannile, nahk allpool. Prae umbes 4-5 minutit või kuni kananahk on kenasti kuldpruun.

Siis pööra kanatükid ümber ja prae 3 minutit teiselt poolt. 

Lisa nüüd pannile 4 sl saket või vett ning kata pann kaanega. Kuumuta, kuni hautamisleem on kokku keenud ehk redutseerunud. 

Eemalda kaas, patsuta köögipaberiga pann kuivemaks. 

Lisa pannile kastme ained ning 1 sl võid. Kuumuta ning tõsta lusika abil pannileent kanatükkidele. 

Serveeri, niristades kastet kanatükkidele. Kõrvale sobib imehästi näiteks keedetud või aurutatud spargelkapsas ehk brokoli.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad luude ja nahata kanakintsutükke, siis kulub vähem aega, aga muidugi ei ole ka krõbedat nahka.
  • Kana säilib kuni 3 päeva külmkapis või kuni 1 kuu sügavkülmas. 

Loe veel:

Retsept siin.

LISA KOMMENTAAR