450 g nahaga kanakintsu
soola ja musta pipart
1 sl neutraalse maitsega õli
4 sl riisiviina e. saket või vett aurutamiseks
1 sl võid
Kaste:2,5 sl sojakastet
2 sl riisiviina e. saket
1 sl mirinit ehk magusat riisiveini
1 sl suhkrut
Kui sul on luude ja nahaga kanakintsud, siis lõika need pooleks. Nahale võid noaotsaga mõned sissetorked teha, et maitsed paremini jaotuks.
Maitsesta kanatükid mõlemalt poolt soola ja pipraga.
Sega kastmeained (sojakaste, sake, mirin, suhkur) väikeses kausis ja sega, kuni suhkur on lahustunud.
Kuumuta suur praepann keskmisel tulel. Lisa õli, siis pane kanatükid pannile, nahk allpool. Prae umbes 4-5 minutit või kuni kananahk on kenasti kuldpruun.
Siis pööra kanatükid ümber ja prae 3 minutit teiselt poolt.
Lisa nüüd pannile 4 sl saket või vett ning kata pann kaanega. Kuumuta, kuni hautamisleem on kokku keenud ehk redutseerunud.
Eemalda kaas, patsuta köögipaberiga pann kuivemaks.
Lisa pannile kastme ained ning 1 sl võid. Kuumuta ning tõsta lusika abil pannileent kanatükkidele.
Serveeri, niristades kastet kanatükkidele. Kõrvale sobib imehästi näiteks keedetud või aurutatud spargelkapsas ehk brokoli.
Retsept siin.
Soja-võikana
Jaapani roog (Butter Shoyu Chicken バター醤油チキン)