Sidrunisõõrikud (vegan, gluteenivaba)

Ahjus küpsetatud sõõrikud, mis sobivad ka vegan- või gluteenivaba dieedi korral.

Kogus
6 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

240 ml valget riisijahu

240 ml peene jahvatusega mandlijahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

2 sidruni riivitud koor

60 ml taimeõli

240 ml pruuni suhkrut

160 ml sojapiima

0,5 sidruni mahl

0,5 tl vanilliekstrakti

Võõp:

1-2 sl sidrunimahla

2,5 dl tuhksuhkrut

Valmistamine

Sega kuivained omavahel (sh sidrunikor).

Sega märjad ained teises kausis, siis lisa kuivale segule. Sega läbi.

Jaota õlitatud sõõrikupanni süvenditesse ja küpseta 180-kraadises ahjus 12-15 minutit või kuni sõõrikud on kerkinud ja kergelt kuldsed. Sõrmega katsudes peavad sõõrikud veidi vetruma. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR