500 g luudeta ja nahata kalafileed - nt
harilikku lesta või väikesuulesta
5 sl nisujahu või gluteenivaba jahusegu
soola ja musta pipart
4 sl külmpressitud oliiviõli
125 ml kuiva valget veini (nt sauvignon blanc/pinot grigio)
2 sl sidrunimahla
4 sl väikeseid kappareid
2 sl võid
4 sl hakitud värsket peterselli
Patsuta kalafileed kuivemaks. Sega supitaldrikus jahu soola-pipraga. Siis veereta kalafileesid jahusegus, nii et need oleksid üleni kergelt kaetud.
Kuumuta oliiviõli keskmisel kuumusel suurel mittenakkuval praepannil.
Prae kalafileed jaokaupa kuldseks mõlemalt poolt - arvesta umbes 2 minutit ühe ja 2 minutit teise poole jaoks. Vajadusel lisa pannile veel õli.
Kui kalafileed on pruunistatud, siis tõsta need köögipaberiga kaetud taldrikule ootama (võid hoida ka soojas 100°C ahjus).
Nüüd kalla pannile valge vein ja sega puulusikaga, et panni põhjast kõik kätte saada (ingl. k. de-glazing). Selleks lase veinil 1-2 minutit tugevasti podiseda.
Siis lisa pannile sidrunimahl ja kapparid. Prae veel minut aega.
Nüüd lisa pannile 1 sl võid, kastet hoolega segades. Kui see või on sulanud, lisa teine lusikatäis võid.
Sega pool petersellist kastmesse.
Tõsta kalafileed vaagnale/taldrikule, kalla peale kaste. Puista peale veel peterselli.
Serveeri kohe.
Retsept mugandatud siit.
Lest piccata-kastmega
Kergelt paneeritud praetud lest kappari-sidrunikastmega. Itaalias serveeritakse piccata-kastet enamasti vasikalihaga (piccata di vitello al limone), Itaalia-USA köögis pigem kanalihaga. Siin hoopis kalaga variant.