Vegetaarse täidisega noored suvikõrvitsad.
4 väikest suvikõrvitsat (rullkõrvitsat)
1 sl külmpressitud oliiviõli
serveerimiseks lehtsalatit
50 g tavalist või Panko riivsaia
50 g piiniaseemneid
6 hakitud talisibulat
1 purustatud küüslauguküüs
6 päikesekuivatatud tomatit õlis
1 sl värsket tüümiani
25 g parmesani juustu
musta pipart
Kuumuta ahi 220C (pöördõhuga 200C).
Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, aseta ahjuvormi üksteise kõrvale, lõikepind ülal. Nirista peale 1 tl oliiviõli, siis küpseta 20 minutit.
Täidise jaoks sega kausis kõik ained omavahel, maitsesta julgelt musta pipraga.
Jaota täidis suvikõrvitsalootsikutele. Nirista peale ülejäänud oliiviõli.
Küpseta 10-15 minutit või kuni suvikõrvitsad on pehmed ja täidis krõbe ja kuldne.
Serveeri kuumalt, kõrvale paku rohelist salatit.
Retsept mugandatud siit.
Itaaliapärased täidetud suvikõrvitsad
Vegetaarse täidisega noored suvikõrvitsad.