Grillitud mais trühvlimajoneesiga

Grillitud või ahjus küpsetatud maisitõlvikukangid parmesani ja trühvlimajoneesiga.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 maisitõlvikut

1-2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

2 dl jämedalt riivitud parmesani juustu

Majonees:

2 muna või 4 munakollast

1 sl Dijoni sinepit

1 sl valgeveiniäädikat

3 dl rapsiõli

1 sl trühvliõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Seda rooga saab teha kahel moel - värsketest tõlvikutest ja keedetud maisitõlvikutest. Suvisel ajal küpseta maisitõlvikukangid grillil, muul ajal ahjus. 

Kui kasutad värskeid maisitõlvikuid:

Puhasta tõlvikud, siis lõika terava kööginoaga 2-3 jupiks. Seejärel lõika jupid pikkupidi neljaks - ettevaatust noa käsitlemisel ja lõikamisel! Pane ahjuvormi, maitsesta korralikult soolaga ning nirista peale oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni "maisiribid" on kuldsed ja pehmed. Sega aeg-ajalt. 

Kui kasutad keedetud maisitõlvikuid:

Puhasta tõlvikud, siis lõika terava kööginoaga 2-3 jupiks. Seejärel lõika jupid pikkupidi neljaks - ettevaatust noa käsitlemisel ja lõikamisel! Pane ahjuvormi, maitsesta korralikult soolaga ning nirista peale oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes u 10 minutit, kuni "maisiribid" on kuldsed ja pehmed. Sega aeg-ajalt. 

Ka trühvlimajoneesi saab teha kahel moel - munaga või vaid munakollastega. 

Kui kasutad terveid mune:

Majoneesi valmistamiseks on vaja kõrget anumat - nt saumikseri kannu. Pane kannu põhja esmalt munad, siis sinep ja veiniäädikas, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale õli.

Nüüd pane saumikser kannu nii, et mikseri otsik kataks muna. Lülita saumikser sisse ja hoia paigal, kuni näed, et kannu põhja hakkab hele paks kaste tekkima. Nüüd tõsta aeglaselt saumikserit ülespoole, nii et kogu õli seguneks ülejäänud ainetega ühtlaseks paksuks majoneesiks.

Maitsesta trühvliõli, soola ja pipraga. 

Kui kasutad vaid munakollaseid: 

Sega munakollane, sinep ja maitseained suures kausis hoolega. Lisa tilkhaaval vispliga pidevalt segades õli. Kui pool õlist on lisatud, sega juurde veiniäädikas. Kui segu juba pakseneb, lisa ülejäänud õli peene nirena pidevalt segades. Maitsesta soola-pipraga.

Tõsta grillitud või küpsetatud maistõlvikud vaagnale, puista peale ohtralt parmesani. Trühvlimajoneesi paku eraldi kausis või nirista "maisiribidele". Soolahelbeid puista ka peale. 

Retsept siit, mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.08.2024 15:22

Oi, see oli tore! Ma kasutasin värskeid Pärnumaa maisitõlvikuid. Suure vaevaga sain tükeldatud - tuleb ettevaatlik olla :)