Povidlo

Kasuta selle povidlo tegemiseks üliküpseid ploome - neis on piisavalt suhkrut selleks, et lisasuhkrut pole vajagi. Rusikareegel - algsest ploomide kogusest jääb alles 20% - ehk et 5 kg ploomidest saab 1 kg povidlot.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2,5 kg küpseid siniseid ploome või kreeke

mõned kuivatatud ploomid soovi korral

1 sidruni riivitud koor

0,5 tl jahvatatud nelki ja/ või kaneeli

2 sl tumedat rummi

Valmistamine

Pese ploomid, lõika pooleks ja eemalda kivid. Pane potti, soovi korral lisa ka mõned kivideta kuivatatud ploomid. 

Maitseks võid lisada sidrunikoort, veidi jahvatatud nelki ja/või kaneeli ning tumedat rummi või Stroh'i. 

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase tasasel tulel mõned tunnid podiseda. Sega tihti, et povidlo põhja ei kõrbeks.

Povidlo on valmis, kui potis on tumelilla-pruunikas paks püree, mis on määritav (mitte vedel, mitte liiga kõva). 

Pane steriliseeritud purkidesse. 

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta näiteks Buchteln-saiakeste, povidlokoogi ja Germknödel-klimpide sees või määri lihtsalt saiale. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Uuno
postitatud 22.05.2025 14:10

Hm, Nami-nami ütleb, et povidlo on vene köögi kraam. Vikipeedia aga hoopis, et Kesk-Euroopa värk...