Kamperriisikasiirup

Nirista näiteks Brie-tüüpi juustule või miks mitte jäätise või paksu jogurti peale. Proovi ka õunakookide kaaslasena.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Seeneleem:

1 l vett

0,5 l kamperriisikaid

Lisaks:

2 dl pruuni suhkrut

Valmistamine

Pane puhastatud kamperriisikad koos veega potti ning keeda tasasel tulel 30-45 minutit või kuni alles on umbes pool algsest vedelikukogusest. 

Kurna leem läbi peene sõela, et kõik metsaprügi kindlasti kätte saada. 

Pane leem uuesti potti, lisa suhkur ja keeda tasasel tulel umbes 15 minutit või kuni segu muutub siirupiseks. Siirup on valmis, kui see sügavkülmast võetud lusikale tilgutades kergelt taheneb. 

Nipid ja soovitused:

  • Siirup säilib steriliseeritud purgis/pudelis kaua. Võid ka leeme valmis keeta ja sügavkülma panna ning siirupiks keeta alles siis, kui plaanis siirupit serveerida. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR