Serveeri seda kummeli-nektariinikompotti niisama, vahukoore või jäätisega või paku koogi kõrvale.
400 g suhkrut (u 4,8 dl)
400 ml vett
2 sl kuivatatud või 4 sl värskeid kummeliõisi
1 vanillikaun
1,5 kg nektariine (u 8 tk)
Sega potis vesi ja suhkur. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni suhkur on sulanud.
Seo kummeliõied väikese marlitüki sisse, lisa potti. Lisa ka pikuti poolitatud vanillikaun.
Lõika nekatiinid 1,25 cm laiusteks viiludeks, lisa potti.
Alanda kuumust, siis lase podiseda umbes 7 minutit või kuni nektariinid on pehmed.
Eemalda vanillikaun ja kummeliõied. Lase nektariinidel ja siirupil täielikult jahtuda.
Pošeeritud nektariinid säilivad suhkruleemes kinnises karbis külmkapis kuni järgmise päevani.
Retsept mugandatud siit.
Kummelileemes pošeeritud nektariinid
Serveeri seda kummeli-nektariinikompotti niisama, vahukoore või jäätisega või paku koogi kõrvale.