Kummelileemes pošeeritud nektariinid

Serveeri seda kummeli-nektariinikompotti niisama, vahukoore või jäätisega või paku koogi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g suhkrut (u 4,8 dl)

400 ml vett

2 sl kuivatatud või 4 sl värskeid kummeliõisi

1 vanillikaun

1,5 kg nektariine (u 8 tk)

Valmistamine

Sega potis vesi ja suhkur. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni suhkur on sulanud. 

Seo kummeliõied väikese marlitüki sisse, lisa potti. Lisa ka pikuti poolitatud vanillikaun. 

Lõika nekatiinid 1,25 cm laiusteks viiludeks, lisa potti.

Alanda kuumust, siis lase podiseda umbes 7 minutit või kuni nektariinid on pehmed. 

Eemalda vanillikaun ja kummeliõied. Lase nektariinidel ja siirupil täielikult jahtuda.

Pošeeritud nektariinid säilivad suhkruleemes kinnises karbis külmkapis kuni järgmise päevani. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR