Tikridessert

Taani retrodessert, fromage-tüüpi vahttarretis tikritega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g tikreid

1 vanillikaun

100 g suhkrut

2 sl vett

3 želatiinilehte

2 muna

näpuotsaga soola

3,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

50 g suhkrut

0,5 sidrunit

Valmistamine

Loputa tikrid. Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned välja. 

Pane tikrid, vanilliseemned, vanillikaun, suhkur ja vesi potti. Keeda tasasel tulel 8-10 minutit, kuni tikrid on pehmed ja katki keenud. Lase jahtuda. 

Pane 1/3 tikripüreest kõrvale ja püreesta saumikseriga ühtlaseks. 

Pane ülejäänud tikritest (püreestamata!) klaaskausi põhjale. 

Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette pehmenema. 

Eralda munavalged ja munakollased. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga ühes kausis kohevaks. 

Vahusta 2 dl rõõska koort teises kausis kohevaks. 

Klopi munakollased suhkruga kolmandas kausis kohevaks heledaks kreemajks vahuks. Sega siia juurde püreestatud tikrid. 

Pigista želatiinilehed kuivemaks. Pane želatiinilehed väikesesse potti, lisa sidrunimahl ja kuumuta segades, kuni želatiin on sulanud. Siis nirista želatiinisegu munakollase-vahukooresegu hulka, sega samal ajal elektrimikseriga või klopi hoolega. 

Siis sega juurde vahukoor ja munavalgevaht. Kalla kreem kaussi tikripüree peale. Sega tikrikompotiga siiruviiruliseks. 

Pane vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema. 

Serveerimise jaoks vahusta ülejäänud rõõsk koor ning tõsta vahukooretupsud magustoidu peale. Kaunista sidrunikooreribadega. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR