250 g tikreid
100 g suhkrut
2 sl vett
2 muna
näpuotsaga soola
3,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
50 g suhkrut
0,5 sidrunit
Loputa tikrid. Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned välja.
Pane tikrid, vanilliseemned, vanillikaun, suhkur ja vesi potti. Keeda tasasel tulel 8-10 minutit, kuni tikrid on pehmed ja katki keenud. Lase jahtuda.
Pane 1/3 tikripüreest kõrvale ja püreesta saumikseriga ühtlaseks.
Pane ülejäänud tikritest (püreestamata!) klaaskausi põhjale.
Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette pehmenema.
Eralda munavalged ja munakollased. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga ühes kausis kohevaks.
Vahusta 2 dl rõõska koort teises kausis kohevaks.
Klopi munakollased suhkruga kolmandas kausis kohevaks heledaks kreemajks vahuks. Sega siia juurde püreestatud tikrid.
Pigista želatiinilehed kuivemaks. Pane želatiinilehed väikesesse potti, lisa sidrunimahl ja kuumuta segades, kuni želatiin on sulanud. Siis nirista želatiinisegu munakollase-vahukooresegu hulka, sega samal ajal elektrimikseriga või klopi hoolega.
Siis sega juurde vahukoor ja munavalgevaht. Kalla kreem kaussi tikripüree peale. Sega tikrikompotiga siiruviiruliseks.
Pane vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema.
Serveerimise jaoks vahusta ülejäänud rõõsk koor ning tõsta vahukooretupsud magustoidu peale. Kaunista sidrunikooreribadega.
Retsept mugandatud siit.
Tikridessert
Taani retrodessert, fromage-tüüpi vahttarretis tikritega.