Paneeritud vääveltorik

Keefiris ja maitsestatud jahus paneeritud ja seejärel õlis frititud vääveltorikud. Kasuta vaid noori vääveltorikuid!

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g noori vääveltorikuid

200 ml petti

200 g nisujahu

1 tl soola

1 tl paprikapulbrit

1 tl küüslaugupulbrit

0,5 tl musta pipart

Frittimiseks:

500 ml rapsiõli või päevalilleõli

Serveerimiseks:

sidrunisektoreid

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta õli potis. 

Lõika vääveltorikud õhukesteks viilueks (paksud tükid ei küpse läbi). 

Sega jahu soola, pipra ja teiste kuivainetega. 

Kasta seeneviilud petipiima sisse, siis veereta jahusegus, kuni üleni kaetud. 

Siis friti õlis 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt või kuni seened on läbi küpsenud ja kuldpruuni värvi. 

Lase veidi köögipaberil taheneda. 

Serveeri sidrunisektori ja/või meelepärase dipikastmega.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR