Keefiris ja maitsestatud jahus paneeritud ja seejärel õlis frititud vääveltorikud. Kasuta vaid noori vääveltorikuid!
300 g noori vääveltorikuid
200 ml petti
200 g nisujahu
1 tl soola
1 tl paprikapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
0,5 tl musta pipart
500 ml rapsiõli või päevalilleõli
sidrunisektoreid
hakitud värsket peterselli
Kuumuta õli potis.
Lõika vääveltorikud õhukesteks viilueks (paksud tükid ei küpse läbi).
Sega jahu soola, pipra ja teiste kuivainetega.
Kasta seeneviilud petipiima sisse, siis veereta jahusegus, kuni üleni kaetud.
Siis friti õlis 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt või kuni seened on läbi küpsenud ja kuldpruuni värvi.
Lase veidi köögipaberil taheneda.
Serveeri sidrunisektori ja/või meelepärase dipikastmega.
Retsept siit.
Paneeritud vääveltorik
Keefiris ja maitsestatud jahus paneeritud ja seejärel õlis frititud vääveltorikud. Kasuta vaid noori vääveltorikuid!