Safranikook toorjuustukreemiga

Väiksemal ahjupannil küpsetatud plaadikook, mis sobib hästi jõuluperioodiks.

Kogus
20 ruutu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

1 g safranit

3 dl täispiima

3 dl suhkrut

3 muna

5 dl e. 300 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 dl hakitud mandleid või mandlilaaste

0,5 dl pärlsuhkrut

Toorjuustkreem:

300 g maitsestamata toorjuustu

50 g toasooja võid

1,5 dl tuhksuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 175ºC. Määri ahjupann (ca 25x35 cm) võiga, puista üle jahu või riivsaiaga.

Sulata või, sega safrani ja piimaga. 

Klopi munad suhkruga kohevaks, sega juurde võisegu. 

Sega jahu küpsetuspulbriga, siis sega taina hulka. 

Kalla tainas koogivormi, puista peale hakitud mandlid ja pärlsuhkur. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 30 minutit. Lase jahtuda. 

Toorjuustukreemi jaoks sega ained omavahel kreemjaks, määri jahtunud koogile. 

Nipid ja soovitused:

  • Safran on vees lahustuv, nii et kook saaks kauni jume ka palju väiksema safranikogusega, kui see lusikatäie kuuma veega tõmbama panna ja siis tainale lisada. (Pille)

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR