Kuumuta ahi 175ºC. Määri ahjupann (ca 25x35 cm) võiga, puista üle jahu või riivsaiaga.
Sulata või, sega safrani ja piimaga.
Klopi munad suhkruga kohevaks, sega juurde võisegu.
Sega jahu küpsetuspulbriga, siis sega taina hulka.
Kalla tainas koogivormi, puista peale hakitud mandlid ja pärlsuhkur. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 30 minutit. Lase jahtuda.
Toorjuustukreemi jaoks sega ained omavahel kreemjaks, määri jahtunud koogile.
Nipid ja soovitused:
Safran on vees lahustuv, nii et kook saaks kauni jume ka palju väiksema safranikogusega, kui see lusikatäie kuuma veega tõmbama panna ja siis tainale lisada. (Pille)
Safranikook toorjuustukreemiga
Väiksemal ahjupannil küpsetatud plaadikook, mis sobib hästi jõuluperioodiks.