2 sl võid
1 sl värsket tüümiani
330 ml kuiva õunasiidrit
5 dl vett
2,5 dl orzo makarone
1 dl crème fraîche'i
150 g riivitud poolkõva juustu (nt Valio Keisarinna®)
soola ja musta pipart
Kukeseened:170 g suitsutatud peekonit
1 punane sibul
250 g e. u 4 dl puhastatud kukeseeni
1 sl vahtrasiirupit
Sulata või kõrge äärega potis või haudepannil. Lisa kuubikuteks hakitud fenkol ja hakitud tüümian. Kuumuta läbi.
Kalla pannile siider, kuumuta keemiseni. Lisa vesi, puljongikuubik ja orzo. Lase tasasel tulel podiseda umbes 15 minutit, sega aeg-ajalt.
Valmista samal ajal seenesegu. Haki peekon, prae kuumal pannil krõbedaks ja tõsta siis pannilt kõrvale.
Koori punane sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lisa koos puhastatud ja vajadusel tükeldatud kukeseentega pannile ja prae, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud.
Nüüd lisa jälle pannile praetud peekon, nirista peale vahtrasiirup.
Kui orzo-hautis on peaaegu valmis, sega potti crème fraîche ja riivitud juust. Maitsesta soola-pipraga parajaks. Roog peaks olema üsna pehme ja mahlane!
Jaota taldrikutesse, tõsta peale seenesegu ning serveeri kohe.
Retsept mugandatud siit.
Orzo kukeseentega
Orzo on riisiterakujuline makaron/pasta, mida armastatakse Vahemeremaades. Siin kohtuvad need koos kukeseentega risoto-laadses roas.