Mchicha ehk spinat kookosega

Tansaanias ja Sansibari saarel levinud roog, kasutatakse ka nime "mboga". Sobib hästi ka ugali kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

600 g spinatit

400 ml kookospiima

1 punane tšilli

1 sibul

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

praadimiseks õli

maitse järgi soola

Valmistamine

Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Haki tšilli. 

Kuumuta sibulaviile õlis, kuni need veidi pehmenevad. Pruunistada pole vaja!

Lisa pestud spinat, kookospiim, hakitud tšilli ja sool. Kuumuta keskmisel või tugeval tulel kaane all, kuni spinat on kokku kukkunud. 

Hetkel on spinat veel väga vedel - eemalda potilt kaas ja lase veidi kokku keeda, kuni saad paksu ja kreemja spinatihautise. 

Nipid ja soovitused:

  • Siinkohal võib kasutada ka külmutatud spinatit.
  • Kookospiim võib olla nii purgist kui ka tetrapakist, aga võid segada kokku ka pulbrist ja veest. 
  • Tšilli võib ka lisamata jätta. 

Loe veel:

Omaani/Sansibari juurtega Briti toidukirjutaja Dina Macki retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.07.2024 10:45

Seda köögiviljarooga pakuti meile Tansaanias mitmel korral. Tegin külmutatud hakitud spinatiga (2x300 g) ja väga paksuks ei hautanud, jätsin pigem kastme moodi tekstuuri.