Austerservikurisoto

Kui Sul on kodus trühvliõli, siis sellega saad anda roale eriti elegantse maitsenüansi. Praetud seened lisa risotole eraldi, nii saad süües seened riisiga segada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

300 g (Arborio) risotoriisi

1 dl kuiva valget veini

1 l kuuma köögiviljapuljongit

75 g riivitud parmesani juustu

25 g võid

soola ja musta pipart

1-2 tl trühvliõli soovi korral

Seened:

250 g austerservikuid

2 küüslauguküünt

2 sl võid

soola ja musta pipart

peotäis hakitud peterselli

Serveerimiseks:

rukolat

Valmistamine

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa risotoriis ja kuumuta segades u 2 minutit, kuni riis muutub klaasjaks.

Lisa valge vein ja kuumuta segades, kuni vein on aurustunud. Siis sega juurde korralik kulbitäis kuuma puljongit, kuni puljong on imendunud. Siis jälle kulbitäis puljongit jne. Jätka puljongi lisamist ja hoolega segamist, kuni riis on al dente ja risoto pehme ja kreemjas.

Riivi juust peene riiviga. Samal ajal valmista ette seened. Tükelda seened, haki küüslauk ja petersell. Kuumuta praepannil või, lisa seened ja küüslauk ja umbes pool petersellist. Prae keskmisel kuumusel, kuni seened on kenasti kuldsed. Maitsesta soola-pipraga, sega juurde ülejäänud petersell.

Viimistle risoto - sega valmis risoto hulka või ja riivitud juust, maitsesta soola, pipra ja trühvliõliga.

Jaota risoto taldrikutlee, tõsta peale seenesegu. Serveeri koos rukolaga

Idee siit. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR