2 sl oliiviõli + vormi määrimiseks
3 porrut
25 g värsket basiilikut
500 g värsket nooremat spinatit
500 g ricotta't (2 x 250 g)
250 g mascarpone toorjuustu
75 g riivitud parmesani juustu (50 g kastmesse, 25 g peale)
50 ml köögiviljapuljongit või vett
150 g värsket rohelist pestot
20 (värsket) lasanjeplaati
soola ja musta pipart
Pese porrud hoolega, siis lõika viiludeks (sh ka roheline osa). Purusta küüslauk. Haki basiilik. Haki spinatilehed kergelt.
Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli. Lisa porru ja hauta, kuni porrud on pehmed. Lisa küüslauk ja kuumuta 2 minutit. Sega hulka basiilik ja spinatilehed, siis kuumuta segades u 10 minutit või kuni spinat on "närtsinud" ja vedelik aurustunud.
Sega kausis ricotta, mascarpone, 50 ml köögiviljapuljongit ja 50 g parmesan. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta 8 sl juustusegu kõrvale - see läheb lasanje katmiseks.
Sega ülejäänud juustusegu porru-spinatiseguga, sega hulka ka pesto. Lase veidi jahtuda, siis püreesta köögiviljakombainis või kannmikseris või saumikseriga, kuni saad ühtlase rohelise kastme.
Võta lasanjevorm (20 cm x 30 cm). Lao põhjale õhuke kiht kastet, siis lasanjeplaadid, siis kaste, siis lasanjeplaadid jne, kuni saad 5 kihti lasanjelehti.
Pealmise lasanjekihi peale määri kõrvale pandud juustusegu, siis puista peale 25 g parmesani.
Küpseta 190-kraadises ahju (pöördõhuga 170C) umbes 40 minutit või kuni lasanje on kuldne ja mullitab. Võta ahjust välja, lase 10-15 minutit rahuneda. Siis lõika ruutudeks.
Retsept siit.
Pesto ja kolme juustu lasanje
Lisaks rohelistele köögiviljadele (spinat, porru) on selles roas kolme sorti juustu (ricotta, mascarpone ja parmesan).