Pesto ja kolme juustu lasanje

Lisaks rohelistele köögiviljadele (spinat, porru) on selles roas kolme sorti juustu (ricotta, mascarpone ja parmesan).

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli + vormi määrimiseks

3 porrut

3 küüslauguküünt

25 g värsket basiilikut

500 g värsket nooremat spinatit

500 g ricotta't (2 x 250 g)

250 g mascarpone toorjuustu

75 g riivitud parmesani juustu (50 g kastmesse, 25 g peale)

50 ml köögiviljapuljongit või vett

150 g värsket rohelist pestot

20 (värsket) lasanjeplaati

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese porrud hoolega, siis lõika viiludeks (sh ka roheline osa). Purusta küüslauk. Haki basiilik. Haki spinatilehed kergelt. 

Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli. Lisa porru ja hauta, kuni porrud on pehmed. Lisa küüslauk ja kuumuta 2 minutit. Sega hulka basiilik ja spinatilehed, siis kuumuta segades  u 10 minutit või kuni spinat on "närtsinud" ja vedelik aurustunud. 

Sega kausis ricotta, mascarpone, 50 ml köögiviljapuljongit ja 50 g parmesan. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta 8 sl juustusegu kõrvale - see läheb lasanje katmiseks. 

Sega ülejäänud juustusegu porru-spinatiseguga, sega hulka ka pesto. Lase veidi jahtuda, siis püreesta köögiviljakombainis või kannmikseris või saumikseriga, kuni saad ühtlase rohelise kastme. 

Võta lasanjevorm (20 cm x 30 cm). Lao põhjale õhuke kiht kastet, siis lasanjeplaadid, siis kaste, siis lasanjeplaadid jne, kuni saad 5 kihti lasanjelehti. 

Pealmise lasanjekihi peale määri kõrvale pandud juustusegu, siis puista peale 25 g parmesani.

Küpseta 190-kraadises ahju (pöördõhuga 170C) umbes 40 minutit või kuni lasanje on kuldne ja mullitab. Võta ahjust välja, lase 10-15 minutit rahuneda. Siis lõika ruutudeks. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR